Ayette geçen Tayyiben kelimesine vurgu yapıyorsunuz, burdaki tayyiben şartını taşıması için organik olma özelliğine bakıyor musunuz. Eğer bakıyorsanız organik olma standartınız Tarım Bakanlığı'nın ya da uluslararası bir kuruluşun organik ürün standartları ile uyumlu mudur? Uyumlu ise hangisi ile uyumludur, organik tarım akreditasyonunuz var mıdır? Yoksa da neden yok, helal gıdanın organik gıdadan farklı olduğu noktalar ne?
Daha açık ifadesiyle şöyle diyebilir miyiz:
Helal gıda = Organik gıda (güvenilir bir kurumdan alınmış organik sertifikası sahibi, ya da böyle bir sertifika almaya engel durumu olmayan)
Şu linkte standartlarınız hakkında bilgi bulunmakta. Bu linkteki bilgilere istinaden sorumu tavuk öreneğinde somutlaştırmak istiyorum. Son zamanlarda tavukların birtakım ilaçlar ile çok hızlı bir şekilde büyütüldüğü (6 ayda gelecekleri kiloya 45 günde ulaştıkları), bunların beslenmesinde gdolu besinlerin kullanıldığı vs. gibi haberleri çokça okumaktayız. Ve yine malesef kanser hastalığı bu gıda teröründen dolayı grip gibi yaygın. Sizin sertifikalandırdığınız ürünler bu bakımdan güvenli midir. Tavuk üreten bir firma sanırım GİMDES 220: Et ve Et Ürünleri Sertifikası alması gerekiyor, bu sertifikanın açıklamasında kesilecek tavukların yetiştirilmesi ile alakalı 210: Yem ve Rasyon Sertifikası bölümünden ne anlamalıyız. Burda hayvanların yetiştirilmesinde hormonların kullanılamayacağı yazıyor, ve beslenmede kullanılacak maddelerin helallik vasfını taşıması. Mesela tavukların beslenmesinde mısır kullanılıyorsa, ha tamam allahın mısırı helaldir mi diyorsunuz, yoksa bu mısırların GİMDES 150: Tabiî Ürünler Sertifikası sahibi (=?güvenilir bir organik tarım sertifikası sahibi, ya da böyle bir sertifika almaya engel durumu olmayan) bir ürün mü olması gerekiyor. Bu kontrolleri nasıl sağlıyorsunuz?