tadelle ile ilgili soru sormuştum cevaplamadınız.içinde soya lesitini var helalmi

+4 oy
tadelle ile ilgili soru sormuştum cevaplamadınız.içinde soya lesitini var helalmi
dilek tarafından soruldu

1 cevap

+6 oy
GİMDES'in Helal sertifika verdiği çoğu ürünlerde kullanılan soya lesitinin Helal ve Tayyib şartlarında olması gerekmektedir. Bilindiği gibi lesitin sanayide gıdalara bir emilgatör olarak katılmaktadır. Soya bitkidir.Önemli olan bu bitki GDO'lu mudur yoksa doğalmıdır?.GİMDES bunu irdelemektedir.Tamamı ithal edildiği için Mutlaka GİMDES'in güvendiği kurumlardan Helal Sertifikalı olma şartını aramaktadır.
Huseyin tarafından cevaplandı
Huseyin tarafından düzenlendi
...