GİMDES - Soru & Cevap Platformu ile sizlere Helal Sertifikalama noktasında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap vermek üzere kurulmuş bir sistemdir.

En popüler etiketler

helal-sertifikalama helal-sertifikali-urunler helal tavuk ulker helal-logo helal-sertifikali-tavuk soya-ürünü helal-organik-olmali katki-maddesi jelatin kozmetik sertifika halal-dunya-marketleri bulasik-deterjani ferrozinc-berko-helal-jelatin-analiz-gimdes-ilaç soya-sosu soya-lesitini dogal e-katki-maddeleri brosur helal-cay kefir - sistein bio organik deterjan sucuk ak-gida dr-rodzi tse-helal-sertifikalama ilac aroma tse alkol gazli-icecek icecekler helal-kozmetik ersag bitkisel su şeker bebek antibiyotik gimdes gdo grafen-helalsertifika-zararlımaddeler balmumu-petek-alerji fason-üretim şitoğlu bereket-döner naturalive-titanyum saccharomyces-cerevisiae kağıt- streç-yağlı helal-dünya-marketleri hisse-senedi-alıp-satmak borsa-hisse bal-gimdes-helal-seyidoğlu tablet-bulasik-deterjani helal-gida kozmetik-katki-maddeleri prejelatinize-mısır-nişastası ekmekte-kullanılan-katkı-maddeleri ekmek-enzim fungal-alfa-amilaz fenoksietanol phenoxyethanol dondurma-açık ferrozinc-kapsul-jelatini-ekteki-analizleri-yorumlar-misiniz kimyasal-değişim-helal-istihake parfüm-alkol fırın-kağıdı etilalkol-haram tavuk-kanatlı-gdo-yem-helal-kesim-yumurta-piliç yumuşatıcı izopropil-alkol vita enzim tozu-kakao protein-tozları mendil çerez-kuruyemiş-kavrulmuş-çiğ-kabuklu asi-cocuk-bebek-hak-helal-haram prejelatinize edemiyoruz poppy-seed brewers-yeast balina-amberi duru-yeşil-mercimek etanol ıslak içim-süt kakao nutmeg içecek-enerji maya şok happy-market
0 oy
Yani sonuçta su içine ne atılabilir ki
tarafından

1 cevap

0 oy

Muhterem Sümeyye Akdoğan,

Hazır sulardaki problemler şöyledir:

1.Karbon Filtre: Karbon filtredeki aktif karbon, su arıtma filtrelerinde suyun; renk, tat, koku ve bulanıklık unsurlarını gidermek ve suyu içilebilir hale getirmek için kullanılır. Ticari olarak; hindistan cevizi kabuğu, kömür, odun, fındık kabuğu ve kemik gibi karbon kaynaklarından elde edilir. Buradaki sorun, eğer bu kaynak bir kemik ise; helal bir hayvanın kemiği midir? Helal hayvan İslamî usullerle kesilmiş midir? Avrupa’da ve Gayr-i Müslim birçok ülkede domuzun yaygınca tüketildiğini ve Çin gibi Budist ülkelerde köpek restoranları olduğunu düşünürsek Türkiye’de üretimi olmayan bu aktif karbonun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini anlamış oluruz.

2.Reçine Filtre: Sudaki sertlik unsurları olan Kalsiyum ve Magnezyum iyonları yoğun olduğu durumlarda bunların absorblanması (tutulması) ve suyun yumuşatılması gerekmektedir. Bunun için değişik reçineler kullanılmaktadır. Fakat bu reçineler gliserin içerebilmekte ve bu gliserinlerde bitkisel veya hayvansal kaynaklı olan yağlardan elde edilmektedir. Eğer bu gliserin hayvansal kaynaklı ise helal bir hayvan mıdır? Helal bir hayvan ise İslamî usullerle kesilmiş midir? Bu soruların cevaplandırılması ve şüphenin giderilmesi elzemdir.

3.BPA Tehlikesi ve Hijyenik Şartlar: Bisphenol-A olarak adlandırılan ve kısa ismi BPA olan bu madde, plastiklerin ve kutu ambalajların iç kısmının kaplamasında kullanılan kanserojen bir maddedir. Ayrıca bazı plastik su şişelerinde ve damacanalarda da kullanılabilen BPA, sıcaklığın etkisi ile suya geçebilmektedir. Bu maddenin kullanılmaması gerekmekte olup, en azından daha çok 3 ve 7 numaralı plastiklerde kullanılabilen BPA dolayısıyla bu numaralı plastiklerin geri dönüşüme girmemesi gerekmektedir. Fakat buna ne kadar dikkat edildiği meçhuldür.. Bununla beraber, tüm üretimlerde olduğu gibi su üretim prosesinde ve dolumunda da gerekli hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği, Sağlık Bakanlığı’nın son zamanlarda yaptığı ve teşhir ettiği su analizlerinden de anlaşılmaktadır.

Modern teknoloji ile birlikte suyun içeriği ile oynanması dolayısıyla GİMDES de insanın en temel ihtiyacı olan su konusunda sertifikalandırma yapmaktadır.

 

 

Sağlık ve selamet dileklerimizle.

tarafından
...