Merhaba. Kefir helal olup olmaması hakkında bilgi verebilir misiniz.

0 oy
Ssenasevimli tarafından soruldu

1 cevap

0 oy
Muhterem Sena Sevimli,
 

Öncelikle GİMDES bir sertifikalama kurumudur. Şunu bilelim ki Fermantasyon olayı ucu açık bir olaydır. Yani bir içecekte Fermantasyon olayı başlamışsa ve bu olay alkol oluşturan bir olaysa zaman ve sıcaklığa bağlı olarak alkolleşme sonuna kadar devam eder.

 
Kefir tanelerinin süt içerisinde kapalı bir ortamda belli bir sıcaklıkta ve belli bir zaman içerisinde bekletilmesi ile kimyasal bir olay olan fermantasyonun devreye girmesi sonucunda, ayran veya yoğurt kıvamında oluşan sıvıya Kefir denmektedir. Yoğurt ve ayranın oluşumundan farklı olarak, kefirin fermantasyonu alkol veren bir reaksiyon olması sebebi ile beraberinde alkolün oluşması problemini de getirmektedir. Bu sebeple sanayide üretilen kefirlere GİMDES sertifika vermemektedir.

Bu hususta kamuoyuna vermiş olduğumuz bilgiyi aşağıda link olarak sunuyoruz, inşallah faydalı olmuştur.

 

http://www.gidaraporu.com/kefir-dosyasi_g.htm

 

 

Sağlık ve selamet dileklerimizle

27.02.2018

 

Admin tarafından cevaplandı
...